Voet, knie, heup en rugklachten bij kinderen

Indien uw kinderen klachten hebben aan de voeten, enkels, onderbenen, knieën, heupen en of rug is het zinvol om dit eens te laten beoordelen door Podotherapie Docter. Als (sport)podotherapeut kijk ik vooral naar stands afwijkingen, mobiliteit, stabiliteit van de onderste extremiteit en de (sport)schoenen, dit in relatie met klachten. Vroegtijdige beoordeling met een goed advies en mogelijke behandelingen kunnen erger voorkomen en vaak de klachten oplossen.

De meeste klachten bij kinderen ontstaan door een verstoring in de belasting en belastbaarheid. De verstoringen bij kinderen zijn vaak een combinatie van verschillende factoren die elkaar beïnvloeden. U kunt hierbij denken aan de groei, hogere belastingen, afwijkende voet/knie/heupstanden, verminderde mobiliteit en stabiliteit.

Hieronder een aantal klachten die ik veel zie in mijn dagelijkse praktijk.

  • Pijn aan de hiel(en) (M. Sever), komt veel voor bij sportende kinderen tussen de 7-14 jaar met de piek tussen de 8-12 jaar.
  • Pijn aan de binnenkant van de voet/enkel > Komt veel voor bij kinderen tussen de 4-12 jaar, ook op oudere leeftijd komt dit regelmatig voor
  • Vermoeidheid/pijn in de voeten en (onder)benen
  • Pijn aan de onderzijde van de voet
  • Pijn aan de achillespezen/kuiten
  • Pijn rondom de knie(schijf)

Maak een afspraak

Mocht u een afspraak willen maken of meer informatie willen ontvangen, vul dan vrijblijvend onderstaand contact formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.